Mardin Ticaret ve Sanayi Odası

Mardin TSO, Dünya Diş Hekimleri Günü’nde doktorlara gül dağıttı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri günü münasebetiyle Mardin’de görev yapan diş hekimlerine gül dağıttı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde hem yeni klinikler ve teknolojik altyapıları incelenirken; aynı zamanda sektörel talepler, beklentiler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Mardin TSO, Dünya Diş Hekimleri Günü’nde doktorlara gül dağıttı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik ile Turizm Eğitim ve Sağlık Meslek Komitesi Başkanı Dt. Mahmut Özel, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü kapsamında Mardinde görev yapan diş hekimlerini ziyaret etti. Mardinde görev yapan diş hekimlerinin özverili çalışmalarını takdir etmek hem de sektörün geleceğine yönelik yapıcı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde ayrıca diş hekimlerine gül dağıtıldı. Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, kentteki modern diş kliniği sayısındaki artışın hem hastaların sağlık hizmetlerine erişimini güçlendirdiğini hem de sağlık turizmi altyapısını güçlendirdiğine vurgu yaptı. Ziyaretlerde diş hekimlerinin taleplerini ve sektörel sorunlarını da dinlediklerini belirten Hatip Çelik,Hekimlerimizin ortak talepleri arasında Türkiyedeki diş hekimliği fakültelerinin sayısının azaltılması ve mezun sayısının Türkiyenin ihtiyaçlarına göre daha sürdürülebilir seviyelere düşürülmesidir. Ülkemizde 98 fakültede her yıl 6.500 diş hekimi mezun oluyor. Bu rakam ülkemizin ihtiyaçlarının çok üzerindedir. YÖK’ün fakültelerdeki öğrenci kapasitesini yüzde 25 azaltan kararını olumlu buluyoruz. Ancak bu oran yeterli değil, diş hekimliği fakültelerimizdeki öğrenci sayısının daha sürdürülebilir seviyelere indirilmesi gerekiyor” dedi.

Sektör, artık yurt dışı yatırımlara göz kırpıyor

Mardindeki diş kliniklerinde artan teknoloji ve teknik cihaz yatırımlarının sektörün rekabet gücüne olumlu yansıdığını ifade eden Hatip Çelik, Mardindeki modern diş kliniği sayısındaki bu artış sektörümüze önemli kazanımlar sağlıyor. Ayrıca sağlık turizmi alanında kentimize önemli bir potansiyel oluşturuyor. Suriyedeki normalleşme adımları bu alanda sektörümüze önemli bir büyüme trendi oluşturabilir. Hatta biz siz kliniklerimizin Suriyede de yurt dışı yatırımlar yapması için çalışıyoruz. Sektörümüz artık bölgesel düzeyden uluslararası düzeye geçiş sürecindedir. Bu süreci hızlandırmak için elimizdeki tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Modern kliniklerimizin sunduğu kaliteli hizmetler, bireylerin yaşam kalitesini artırırken; sağlık turizmi açısından stratejik bir konumda bulunan Mardinin uluslararası alanda cazibesini güçlendiriyor. Bu durum, hem yerel halkın refahına hem de bölgenin ekonomik gelişimine doğrudan katkı sağlıyor” diye konuştu.

Dt. Özel: Sektörel birliği oluşturmaya odaklandık

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Eğitim ve Sağlık Meslek Komitesi Başkanı Dt. Mahmut Özel ise diş klinikleri arasında sektörel birliği güçlendirecek çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Sektördeki her yatırımın hasta memnuniyet oranlarını artırdığını söyleyen Dt. Mahmut Özel, şöyle devam etti: Kliniklerimiz arasında iletişim kanallarını güçlendirmeye odaklandık. Bu sayede sektörün ortak hedefler doğrultusunda daha güçlü bir şekilde ilerlemesini ve sürdürülebilir büyümelerine devam etmesini sağlamak istiyoruz. Çünkü diş kliniklerimiz kentimizde yalnızca sağlık hizmeti sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal yaşam standartlarını yükseltmede de önemli bir rol oynuyor. Bu süreci desteklemek adına birçok alanda özel projeler yürütüyoruz.” 

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası